donderdag 30 mei 2013

Max en de Maximonsters!

Het verhaal :'Max en de Maximonsters',is een SUPER leuk verhaal en spreekt tot de verbeelding van de kinderen!! Je kan er enorm veel toffe activiteiten rond doen:Dromenvangers knutselen,tekenen en stempelen op een kussensloop,monstermaskers maken van papieren zakken,decorelementen knutselen,tafelpoppenspel spelen,dramatiseren,djembé spelen en musiceren,zingen,dansen, monsterpuzzelen en het verhaaltje bekijken op de computer en natuurlijk ....brullen en klauwen zoals echte Maximonsters!!!! Veel kijkplezier!
K7,Max en de Maximonsters!

vrijdag 24 mei 2013

Techniek met Fred,de mier!

We gingen deze week op onderzoek met Fred de mier:Proefjes doen,over mieren leren,op speurtocht gaan naar mieren en ook mieren vinden!!!Willen jullie ons bezig zien?Kijk dan maar vlug!!!
24 mei 2013

vrijdag 17 mei 2013

De tuinwinkel!!

Hallo allemaal, Welkom in onze tuinwinkel!! We verkochten deze week zelf plantjes,tuinkruiden,zaden,bloemen,...,in onze tuinwinkel! We maakten boodschappenlijstjes,zetten prijskaartjes bij onze planten,en probeerden correct te betalen! Op dinsdag bezochten we een echte tuinwinkel nl. AVEVE te Scherpenheuvel. We reden er naar toe met de lijnbus.Dat alleen was al een hele belevenis! In de tuinwinkel wandelden we tussen de winkelrekken en bekeken we alles wat je er kan kopen. We kochten wat tuingereedschap en een tomatenplantje. Natuurlijk hebben we zelf ook geplant,gezaaid en plantjes verzorgd in onze klas. Water geven en sproeien met de waterverstuiver vonden we heel fijn! We voorspelden elke morgen het weer ,want dat is echt heel belangrijk voor de groei van planten! Onze slakjes trokken ook veel aandacht!We lieten ze kruipen op spiegels,zodat we ze van alle kanten konden bekijken! Vrijdag gingen we wel even door de regen om de slakken vrij te laten in de natuur,want slakken zijn geen huisdieren! Kijken jullie mee? Groetjes,K7!!
K7,De tuinwinkel!

dinsdag 7 mei 2013

Mijn mama!!

Kijk allemaal mee naar enkele leuke foto's rond moederdag . In dit thema brachten we met de ganse kleuterschool bloemetjes naar het beeldje van Moeder Maria, en hielden we een korte Mariaviering. En voor al onze mama's:EEN FIJNE MOEDERDAG OP ZONDAG 12 MEI !!
K7,Mijn mama!